Kodėl jie nepasirinko pelningesnės karjeros

Šiandien daugelis paauglių, tokių kaip „Tumblr“, sako, kad serga depresija, kuri yra susijusi su „gražių“ kančių sąvoka.

„„ Tumblr “iš pradžių buvo fotografijos ir meno svetainė“, – sako Laura. „Jei susiesite tai su tinklaraščiais apie depresiją, gausite šias sąlygas. Neabejotinai auga žmonių bendruomenė, maitinanti viena produktoapzvalga.top kitos stipriomis emocijomis, ir tai tikrai matoma internete “.

Dabar „Tumblr“ ieškant „depresijos“ žymos puslapio viršuje atsiranda šis atsisakymas: „Jei jūs ar jūsų pažįstamas asmuo susiduria su valgymo sutrikimu, savęs žalojimo problemomis ar mintimis apie savižudybę, apsilankykite mūsų konsultacijoje & Prevencijos išteklių puslapyje pateikiamas paslaugų, kurios gali padėti, sąrašas “.

„Yra didesnis susidomėjimas šia tema ir daugiau savęs identifikavimo“,-sako dr. Stan Kutcher, paauglių psichiatrijos ekspertas ir „Sun Life“ finansų katedra paauglių psichikos sveikatos srityje, sakydama, kad mato romantizuotos depresijos, savęs aukojimo tendenciją. . „Aš tai matau daugelyje socialinių tinklų. Ne tik „Tumblr“, – sako jis.

Kutcheris sako, kad problema slypi dezinformacijoje. Paaugliai gauna daug informacijos iš žiniasklaidos, tokiose svetainėse kaip „Tumblr“ arba iš savo draugų, o ne iš patikimų šaltinių.

Kartais tai, ką galite gauti, yra aidinti merginų, kurios dalijasi šia patirtimi, aidas, o tai sustiprina neigiamus jausmus."

„Šiame informacijos krioklyje trūksta kritinio supratimo“, – sako Kutcheris. „Jūs matote, kad vaikai save atpažįsta kaip sergančius šia depresija, tačiau jie neturi depresijos. Jie nusiminę, nusivylę arba dėl kažko susijaudinę “. Kitaip tariant, paaugliai painioja klinikinį sutrikimą, vadinamą „depresija“, su įprastais, kasdieniais iššūkiais.

„Žmonės vartoja žodį„ depresija “, jei neranda savo raktų arba susikivirčijo su mama ar tėvu arba susiginčijo su savo vaikinu ar mergina. sudaryti mokyklos komandą arba jai nesisekė išlaikyti egzamino “, – sako Kutcheris. „Kai vartojame žodį„ depresija “kiekvienai neigiamai emocinei būklei, žodis praranda prasmę. Kutcheris sako, kad ši pernelyg didelė normalios žmogaus patirties diagnozė iš tikrųjų yra socialinė tendencija.

„Švytuoklė pasikeitė nuo„ niekada apie tai nekalbėkime ir niekada nesimokykime apie tai “iki„ tegul visi dėl to pyksta “, – sako Kutcheris. „Tai labai įdomus reiškinys. Tai, kaip reaguojate į afektinę būseną, priklauso nuo to, kokia tai būsena. Jei buvau demoralizuotas, man nereikia Prozaco, dėl Kristaus.

Šis reiškinys daro įtaką paaugliams neproporcingai: 2008–2010 m. 12 proc. Paauglių nuo 12 iki 17 metų patyrė didelę depresijos epizodą, kuris yra tris kartus didesnis nei jų vyrų (4 proc.) Piktnaudžiavimo narkotinėmis medžiagomis ir psichikos sveikatos paslaugų administracijos 2012 m.

Reinecke siūlo tai paaiškinti: merginos ir berniukai šiuolaikinėje visuomenėje yra socializuojami skirtingai. Berniukai yra socializuojami imtis veiksmų. Nors tai ne visada padeda valdyti jų problemas, tai padeda tam tikrą laiką atsikratyti jų proto. Merginos raginamos pasinerti į savo patirtį.

„Tai, ką kartais galite gauti, yra aidinti merginų„ aido kamera “, kuri dalijasi šia patirtimi ir mintimis, ir tai sustiprina neigiamus jausmus, depresiją“, – sako Reinecke.

Uždarytos socialinės žiniasklaidos svetainės dar labiau palengvina šią grupavimą. Bendruomenės yra sukurtos aplink bendrus interesus, skirtos kurti vienarūšes socialines grupes, o ne įvairias. Ericas Meyersas, Britų Kolumbijos universiteto informacinių mokslų docentas, tai vadina „Sidabrinio burbulo problema“. Kai pakartotinai ieškote dalykų, sistema linkusi gauti panašius dalykus, kuriuos jums pateikti.

„Daiktai neginčija jūsų pasaulėžiūros“,-sako Meyersas. „Jūs nesusisiekite su kitomis idėjomis ir, kaip taisyklė, vis tiek esate linkę jas nuvertinti. [Socialinėje žiniasklaidoje] yra tiek galių suteikiančių, tiek sudėtingų aspektų. Iš socialinių tinklų atsirado daug tikrai puikių jaunimo pilietinio įsitraukimo galimybių. Tuo pačiu metu yra daug narcisizmo ir troškinimo savo sultyse “.

Jie dažnai nenori išeiti, nes pasitraukimas iš bendruomenės prarastų juos suprantančius žmones.

Paaugliai, kurie susiburia ir, Lauros žodžiais tariant, „maitinasi vienas kito obsesijomis“, kreipiasi į kitus paauglius, turinčius tas pačias idėjas ir požiūrį. Reinecke sako, kad susitapatinimas su žmonėmis, turinčiais panašias pažiūras, šiuo atveju kiti, kurie teigia esą prislėgti, tik sustiprina tą jausmą.

„Paaugliai sakys:„ Mano draugai mane supranta. Jie tai supranta “, – sako Reinecke. „Gerai, gerai, bet kai esi su jais, ar tai leidžia tau jaustis geriau? Ar jie suteikia jums kitokį požiūrį į pasaulį, ar skirtingus dalykus, kuriuos galėtumėte pabandyti pagerinti? Atsakymas yra: „Na, ne, bet jie mane supranta“.

Dėl sidabrinio burbulo problemos bendruomenės nariams iš pradžių sunku pamatyti išorinį pasaulį. Tačiau jie dažnai nenori išeiti, nes pasitraukimas iš bendruomenės prarastų juos suprantančius žmones.

„Kenčiantiems žmonėms svarbu turėti šias bendruomenes internete, kad jie galėtų kalbėti“, – sako Laura. „Tai padeda žmonėms, kurie jaučiasi izoliuoti“.

Laura apibūdina, kaip buvo sunku išeiti. Ji sugebėjo dėl savo ne virtualiame gyvenime gyvenusių žmonių, kurie privertė ją suprasti, kad turi nustoti sau daryti tokius švelniai mazochistinius dalykus. Ji nusprendė nustoti sekti savęs žalojimo tinklaraščius ir nebėra „Prettythin“ mažiausiai aštuonis mėnesius.

„Aš tiesiog norėjau bendruomeniškumo jausmo, kad galėčiau rasti žmonių, kurie jautėsi taip pat, kaip ir aš, nesiremdamas pagalbos, nes tai buvo gana baisu“, – sako Laura. „Jaučiausi kitaip. Bendruomenė sau sako, kad jie yra skirtingi “. Šiandien Laura į savo atvejį žvelgia plačiau, suprasdama, kad didelė dalis to, ką ji tada jautė, yra susijusi su šia kultūra. Dabar ji sako, kad yra gerai atsigavusi, o vietoj to naudoja „Tumblr“ kaip įkvepiančių vaizdų teikėją.

Šis jausmas būti kitokiam, suprasti pasaulį tokį, koks jis yra iš tikrųjų, yra šių paauglių pasitenkinimas. Jei jie yra šios bendruomenės dalis, jie yra kažko tamsaus ir gražaus dalis, kažkas, ko kiti kolegos nesupranta. Jie turi gilumo ir paslapčių, kurių niekas kitas negali suprasti.

Trapiam protui šios bendruomenės, atrodo, yra puikus sprendimas: palaikymas, supratimas, priėmimas. Kad būtų priimta šioje bendruomenėje, jie turi reklamuoti savo kančias. Taigi paaugliai nesąmoningai pasirenka kentėti, kad prisitaikytų ir sulauktų priėmimo, sako Laura.

Nepaisant to, kad nuolat plečiasi virtualus pasaulis ir visi jo kampeliai, anot Lauros, šios problemos galima išvengti.

„Jei nesistengsite rasti tų dalykų, su jais nesusieksite“, – sako ji. „Daugelis [jaunų žmonių] tikrai nesistengia to išvengti. Tai žmonių, kurie prisijungia prie interneto, atsakomybė “.

Kutcherio sprendimas yra atkurti skirtumą tarp normalių emocinių būsenų ir klinikinės depresijos būklės, o tai galima padaryti per išsilavinimą, ypač specialistų, dirbančių su jaunimu mokyklose ar kitose institucijose.

„Tai gana lengva atskirti“, – sako Kutcheris. „Jūs tiesiog turite žinoti, kokius klausimus užduoti, ir suprasti, ką reiškia atsakymai. Tačiau atvirai kalbant, mes neturime apmokytų žmonių sveikatos paslaugų teikėjų, turinčių šiuos įgūdžius. Tai dar vienas didžiulis mūsų iššūkis: šviesti žmones, pas kuriuos vaikai eis, jei jiems prireiks pagalbos “.

Finansines problemas dažnai priskiriame blogiems gyvenimo sprendimams: kodėl tas žmogus neliko kolegijoje? Kodėl jie nepasirinko pelningesnės karjeros? Kodėl jie turėjo tiek daug vaikų? Tačiau keletas naujausių tyrimų rodo, kad turint mažiau pinigų iš tikrųjų gali pablogėti mąstymas ir atmintis. Naujausiame iš šių dokumentų mokslininkai nustatė ryšį tarp žemesnio socialinio ir ekonominio laiptelio ir smegenų pokyčių.

Šiam tyrimui, paskelbtam šią savaitę žurnale „Proceedings of the National Academy of Sciences“, Dalaso Teksaso universiteto Gyvybingo ilgaamžiškumo centro tyrėjai nuskaitė 304 20–89 metų žmonių smegenis. Tyrėjai ieškojo dviejų dalykų: pirma, kiek pilkosios medžiagos tiriamųjų turėjo smegenyse; antra, kaip buvo organizuoti jų smegenų tinklai. Smegenyse sritys, turinčios susijusių funkcijų, dažnai rodo panašią veiklą: Pavyzdžiui, kalbos valdančios sritys yra linkusios labiau sąveikauti tarpusavyje ir mažiau su skirtingomis kūno funkcijomis susijusiomis sritimis. Paprastai manoma, kad smegenų tinklai tokiu būdu yra „atskirti“.

Tuomet mokslininkai tuos smegenų vaizdus susiejo su tiriamųjų išsilavinimo ir užimtumo istorija – kartu su bendra jų socialine ir ekonomine padėtimi. Paaiškėjo, kad tarp vidutinio amžiaus žmonių (35–64 metų amžiaus) aukštesnės padėties dalyviai turėjo daugiau pilkosios medžiagos ir daugiau šios naudingos „atskirties“ savo smegenų tinkluose. Abi priemonės yra susijusios su geresne atmintimi ir laikomos apsauginėmis nuo demencijos ir kitų smegenų senėjimo požymių.

Šie santykiai išliko net ir po to, kai autoriai kontroliavo tokius dalykus kaip psichinė ir fizinė sveikata, pažinimo gebėjimai ir net jų socialinė ir ekonominė padėtis vaikystėje, o ne suaugus. Tai reiškia, kad augimas turtingu ar neturtingu nebūtinai turėjo įtakos vidutinio amžiaus žmonių smegenų sveikatai. Tačiau panašu, kad kažkas panašaus į jų gyvenimą suaugus.

Kas galėtų būti tie dalykai? Žmonės, kurie turėjo mažiau apmokamą darbą, galėjo blogiau gauti sveikatos priežiūrą ir sveiką maistą. Jie gali gyventi labiau užterštose apylinkėse arba gyventi mažiau intelektualiai. Stresas, kai socialinis ir ekonominis totemo polius yra mažas, padidina alostatinės apkrovos lygį – streso hormonų, kurie sukelia kūno, įskaitant smegenis, nusidėvėjimą.

„Mes pradedame daugiau sužinoti apie streso ir nuolatinio mokymosi poveikį smegenims“, – sako Gaganas Wigas, UTD neurologas ir pagrindinis tyrimo tyrėjas. „Tai atitinka idėją, kad visą gyvenimą trunkanti patirtis gali turėti įtakos smegenų sveikatai“.

Ankstesni tyrimai taip pat parodė, kad mažas socialinis ir ekonominis statusas gali turėti įtakos mūsų mąstymui. 2013 m. „Science“ straipsnyje buvo nustatyta, kad „žmogaus pažinimo funkciją silpnina nuolatinės ir daug pastangų reikalaujančios pastangos susidoroti su tiesioginiais mažų pinigų padariniais, pvz., Skubėjimu apmokėti sąskaitas ir sumažinti išlaidas“. Kognityvinės skurdo išlaidos, kaip nustatyta toje studijoje, praktiškai buvo tarsi prarasti visą naktį miegą. Kitas praėjusių metų tyrimas parodė, kad skurdžiai gyvenantiems žmonėms žodinės atminties, apdorojimo greičio ir vykdomosios veiklos testų rezultatai buvo blogesni nei tiems, kurie niekada nebuvo skurdūs.

„Manau, kad šis [PNAS dokumentas] remiasi ankstesniu kognityvinės funkcijos ir skurdo darbu“,-sako Jiaying Zhao, Britų Kolumbijos universiteto psichologė ir 2013 m. „Tai rodo, kaip lėtinis skurdas gali paveikti smegenų anatomiją. Šis dokumentas pateikia nervinius įrodymus “.

PNAS tyrime ryšys tarp socialinės ir ekonominės padėties ir smegenų priemonių neatitiko pačių jauniausių suaugusiųjų (20–34 metų) ar pačių seniausių suaugusiųjų (vyresnių nei 64 metų). Gali būti, kad tik sveikiausi žmonės iš žemo socialinio ir ekonominio statuso grupių išgyveno iki senatvės arba kad žmonėms sulaukus 70–80 metų socialiniai ir ekonominiai veiksniai yra mažiau svarbūs jų smegenų sveikatai nei biologinis senėjimo procesas. . Be to, šiame tyrime dalyvavo labai mažai žmonių žemiau skurdo ribos, o tai yra sąlyga, kurią ankstesniuose dokumentuose daugiausia tyrinėjo.

Vis dėlto kartu ši tyrimų kryptis leidžia manyti, kad būti skurdžiam (ar bent jau ne turtingam) bent iš dalies gali būti savaiminis ciklas. Mažiau turtingi žmonės stengiasi padengti savo išlaidas. Jie patiria stresą, blogiau prisimena ir taip blogiau atlieka tas pačias pažinimo užduotis, kurios linkusios didinti turtus šiandieninėje informacinėje ekonomikoje.

Arba, kaip sakė Zhao 2013 m., „Ankstesnis požiūris į skurdą kaltino skurdą dėl asmeninių nesėkmių arba aplinkos, kuri nėra palanki sėkmei … Mes teigiame, kad dėl finansinių išteklių trūkumo gali sutrikti pažinimo funkcija . Pati nepakankamumo sąlyga iš tikrųjų gali būti skurdo priežastis “.

JAV studentai, išbandę elektronines cigaretes (CDC)

CDC ką tik paskelbė, kad JAV vidurinių ir vidurinių mokyklų moksleivių, naudojančių elektronines cigaretes, procentas nuo 2011 m. Iki 2012 m. Padvigubėjo.

Jei nesate tarp šešių procentų suaugusiųjų, kurie juos išbandė, elektroninės cigaretės veikia kaitindamos ir aerozoliuodami nikotiną, kad jį būtų galima įkvėpti be dūmų. FDA jų nereglamentuoja ir greitai tampa nauju dalyku; šio amžiaus kramtukas. Nesvarbu, ar tai rykštė, ar palaima, yra įvairių stebėtojų ir suinteresuotųjų šalių akyse. Naujienų tembras šiandien yra neabejotinai rykštė.

Tikimės, kad elektroninės cigaretės yra saugesnės nei cigaretės, o ankstyvieji duomenys tai patvirtina, tačiau nėra didelių ilgalaikių tyrimų ar vieningo susitarimo. Daugelio medicinos organizacijų pritarimas svyruoja nuo neįpareigojančių iki rezervuotų. Teoriškai jie turėtų apimti riziką, panašią į nikotino pleistro ar gumos naudojimą; vis dar pasitelkiant priklausomybę skatinantį stimuliatorių, bet neįkvėpus kancerogeninių dūmų. Remiantis Ligų kontrolės centrų šios popietės ataskaita, juos išbandė 1 780 000 JAV vidurinės ir vidurinės mokyklos moksleivių. Vidurinių mokyklų moksleivių, išbandžiusių elektronines cigaretes, procentas pastaruoju metu padvigubėjo nuo 4,7 iki 10,0 proc., O mokinių, kurie teigė, kad per pastarąjį mėnesį naudojo elektronines cigaretes, padaugėjo nuo 1,5 iki 2,8 proc.

"Padidėjęs elektroninių cigarečių naudojimas paaugliams kelia didelį nerimą," sakė CDC direktorius daktaras Tomas Friedenas.

Kaip giliai? Aš pasitikiu Friedenu. Nenorėčiau, kad mano paauglys naudotų nikotiną bet kokiu būdu. Aš piktinčiausi elektroninių cigarečių kompanijomis, kurios, atrodo, prekiauja vaikams. Idealiu atveju mano vaikas turėtų būti apvyniojamas burbuliukais ir prigludęs prie kombinezono iki tol, kol praeis normalus amžius. Tačiau vaikai naudoja nikotiną, o elektroninės cigaretės idėja išlieka sudėtinga. Apsvarstykite Ludvilio universiteto tabako žalos mažinimo tyrimų pirmininko daktaro Brado Radu neseniai pateiktus dalykus apie trumparegystę siekti visuomenės be tabako. Jis mano, kad elektroninės cigaretės yra 98 proc. Saugesnės nei tradicinės cigaretės.

FDA tabako gaminių centro direktorius Mitch Zeller šiandien sakė: "Šios išvados patvirtina, kodėl FDA ketina išplėsti savo įgaliojimus visų tabako gaminių atžvilgiu ir sukurti išsamią ir tinkamą reguliavimo sistemą."

Netgi elektroninių cigarečių kompanijos sutaria, kad paaugliai neturėtų vartoti nikotino. Tačiau šiandieninės ataskaitos pagrindu drastiškai demonizuoti elektronines cigaretes gali būti neprotinga.

Facebook